Idei impartasite de mine in legatura cu ocupatia de Dj

- nu poti sa-ti faci o parere obiectiva despre un dj vazandu-l la o singura sonorizare,complexitatea si valoarea lui o poti remarca vazandu-l in actiune la mai multe evenimente cu public diferit.

- esentialul in aceasta meserie nu e sa ai la tine mii de piese, important este sa cunosti muzica din toate genurile si timpurile, iar arta consta in modul cum le alegi, alternezi si mai ales momentul in care le difuzezi pentru ca impactul sa fie maxim pentru participantii la eveniment.

- muzica trebuie sa fie diversificata si comestibila pe durata intregului eveniment,reprize nu foarte lungi dintr-un singur gen sau anumit ritm,altfel ai sansa sa-i obosesti sau sa-i saturi mult prea devreme pe participanti si astfel sa compromiti evenimentul.

- foarte important in acesta ocupatie este sa reusesti sa tii in ring cat mai multi invitati,sa rulezi genurile muzicale in asa fel incat sa reusesti sa-i tii pe ring si pe acei invitati care nu indragesc f mult acel gen muzical care tocmai se deruleaza.In mare masura genurile muzicale trebuie sa fie direct proportionale cu numarul invitatilor care indragesc acele genuri muzicale.

- trebuie sa cunosti ce preferinte muzicale au protagonistii evenimentului:in cazul mirilor care au gusturi muzicale doar dintr-un anumit gen,ai datoria sa respecti dorinta lor,dar ai si datoria sa-i previi in prealabil despre faptul ca evenimentul(distractia invitatilor ) ar putea suferi din acesta cauza. Insa cu unele mici compromisuri de-o parte si de alta se poate gasi o formula care sa duca la un rezultat bun. In cazul banchetelor,evenimentelor de firma este mai simplu, toti invitatii trebuie sa beneficieze in mod egal de muzica.

- in timpul unui eveniment dj-ul trebuie sa urmareasca toate gesturile si miscarile invitatilor,sa se ghideze dupa reactiile acestora.Deasemenea dj-ul trebuie sa se sincronizeze si sa colaboreze cu personalul localului pt a da cursivitate evenimentului.

- cand accepti o sonorizare,in primul rand trebuie sa lasi orgoliile sau preferintele muzicale personale acasa, trebuie sa te concentrezi suta la suta doar pe distractia invitatilor si acelora care te-au angajat.